Termék Információk

Szódavizek Ízesítése

Kalóriamentes szénsavas űdítők otthoni előállítása sokféle ízben avagy a szódavíz izesítési lehetőségei, a széleskörű íz-választék bemutatása.

Az Aromhuset ízei a kereskedelmi forgalomban széleskörűen elterjedt műanyag palackos szénsavas üdítők ízeivel tökéletesen megegyezik.
2/3 kapszulányi (2ml) ízanyaggal átlagosan 1 liter szénsavas vizet (szódavizet) tudunk ízesíteni. Az íz nem édesített, nem tartalmaz mesterséges édesítőt, csakúgy nem tartalmaz mesterséges színezőt és cukrot sem! Szagtalan kellemes ízt ad töltőanyag, édesítő és savas anyag nélkül. Kalóriatartalma Zéro (O). Üdítő remek ízt ad az italnak, és íze sokkal kellemesebb, mint a sima szódavíznek.
Svédországban például 2009-ben már az összes szénsavas víznek a 70%-át ízesítették. Svédországot tekintik ilyen szempontból az ízesített szénsavas vizek kísérleti országának. Egyszerűen azért válik piacvezetővé, mert az ízesített szénsavas víz jobban ízlik, mint a sima íztelen szóda. Az 1701-ben alapított Ramlösa Health Spring, Svédország vezető ásványvízgyártója volt, a svéd király és a kormány világhírű beszállítója volt. A www.ramlosa.se honlapján lehet megtekinteni a híres ízesített szénsavas ásványvizeket.
Előbb vagy utóbb az otthoni szénsavas víz több mint 50% -a ízesített lesz érdemes ezzel a lehetőséggel jobban megismerkedni. Rendeljen még ma, és legyen az elsők között az országban, hogy kihasználja az otthoni ízesített szénsavas vizekben rejlő nagy lehetőséget.
A 30 ml-es PET-palack 15 liter szénsavas víz ízesítéséhez elegendő koncentrátumot tartalmaz. Nagyon kevés helyet foglal el – átmérője 30 mm – és súlya kevesebb, mint 40 gramm.
Csak ismerkedjen a különböző ízekkel, tetszőleges CO2 és íz-anyag kombinációval mindenki a saját ízlése szerint állíthatja be a neki legoptimálisabb ízt. Az ízek magukért beszélnek. Nem fog bennük csalódni. A világ legnagyobb választékát kínáljuk, amelyből akár a teljes kollekciót ill. az ízlése szerintieket rendelheti meg.
Van 270 ml-es kiszerelés is, amely átlagosan 135 liter szénsavas vízhez elegendő. Ez a nagy fogyasztás, pl. “munkahelyi víz” karbonizáló gép esetében lehet előnyös.

Gyümölcs Koncentrátumok

A Prestige gyümölcsös röviditalai (fruit shots) ill. az étkezést, emésztést segítő italai jobb minőségűek, mint a tisztán cukortartalmú egyéb italok, likőrök. Ezek a legédesebb esszenciák aztán a legkülönbözőbb íz hatásra képesek, ha más, egyéb anyagokkal ill. azok helyett alkalmazzuk (likőrökkel, különböző szirupokkal és alkoholokkal stb.) vagy keverjük. Nem kell ragaszkodni a különböző cukortartalmú italok túlságosan cukros ízéhez, ha azok helyett legalább részben ezeket gyümölcsös koncentrátumokat használjuk. Édesítenek és ízesítenek egyben.

Jelenleg 12 különböző ízben rendelhetők.
Ezeket a koncentrátumokat szódával is jól lehet keverni.

Egy klasszikus recept általában, hogy öntsük a koncentrátum tartalmát egy 7,5dl-es üvegbe. Adjunk hozzá vagy 13-16 dkg kristály cukrot vagy 2dl likőr alapot ( kívánt koncentrációjú tiszta vodkát) és addig rázzuk, míg homogén nem lett (a cukor fel nem oldódott). Ezután töltsük fel az üveget az előzőleg használt minőségű szesszel. A tárolás általában az íz-hatást jobbá teszi, de akár teljes nyugalommal rögtön fogyaszthatjuk is. A hatás garantáltan nem fog elmaradni!

Bor Koncentrátumok

Jelenleg 5 különböző ízben rendelhetők. A 100ml-es koncentrátum 2×7,5dl, tehát 1,5liter kiváló minőségű bor házilagos elkészítéséhez alkalmas.

Chardonnay, Rizling és Muskotály fehér valamint Cabernet és Merlot vörös borokban.

Felhasználási javaslat: 420ml 40%-os alkoholt (vodka – vagy 440ml 37,5%-os) öntsünk egy 1,5literes üdítős vagy ásványvizes PET palackba. Adjuk hozzá a fehérbor koncentrátumot, majd töltsük fel vízzel kb. 5-10cm- re a palack szájától. Teljes keveredésig rázzuk össze. És máris kész a 11%-os fogyasztható kiváló minőségű fehér borunk.
Természetesen egy kis állás, pihentetés a szükséges hőmérsékleten nagy mértékben javítja az élvezhetőséget. A vörös borok esetében, mivel ott a szükséges alkohol koncentráció általában 14%, ezért az arányok egy kicsit változnak. 520ml 40%-os alkoholt (vodka – vagy 560ml 37,5%-os) öntsünk egy 1,5literes üdítős vagy ásványvizes PET palackba. Adjuk hozzá a vörösbor koncentrátumot, majd töltsük fel vízzel kb. 5-10cm- re a palack szájától. Teljes keveredésig rázzuk össze. És máris kész a 14%-os fogyasztható kiváló minőségű vörös borunk.
Természetesen egy kis állás, pihentetés a szükséges hőmérsékleten nagy mértékben javítja az élvezhetőséget.

1L-es Aromák, Esszenciák

Természetesen vannak raktáron 1 literes kiszerelésű aromáink is, elsősorban a keresett, nagyobb forgalmú termékek esetében. Ha nincs a maximális várakozási idő általában 3-4hét.
Az 1 literes kiszerelésű aromák a nagyobb felhasználók számára nyújthat gazdaságosabb megoldást.
Áraink előzetes regisztráció után a kívánt mennyiség figyelembevételével tudjuk megadni.
Vásárlás minden esetben előrefizetéssel történik.